De film True Grit is geen remake van de film uit 1969, met John Wayne in de hoofdrol, maar gebaseerd op het boek Charles Portis uit 1968.

 

Mattie Gross staat, eind 18e eeuw, alleen in een hardvochtige maatschappij. Veertien jaar oud is ze pas, wanneer de boerderijknecht haar vader doodschiet, berooft, en op de vlucht slaat. Mattie zweert wraak. Niet later, maar nu. Koppig is ze, en vroegwijs – een geduchte tegenstander met een onwrikbaar wereldbeeld, gestut door bijbel en wetboek. Ze vindt marshall Cogburn, die zijn tijd verdeelt tussen misdadigers afknallen en dronken in zijn doorgezakte bed liggen, bereid om met haar op zoek te gaan naar de moordenaar.

 

Wet en moraal schieten tekort als leidraad voor menselijk handelen, luidt de onderliggende boodschap van alweer een typische Coen film. Jeff Bridges speelt als marshall een glansrol, maar de veertienjarige Hailee Steinfeld steelt met haar spel echt de show.

 

De 73 bezoekers aan True Grit gaven de film van de Gebr. Coen gemiddeld  4.03

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.