NORWEGIAN WOOD

Dinsdag 31 mei 2011

Poorterij 20.15 uur

Duur  133 minuten

 

Regie:Tran Anh Hung
Met:   Rinko Kikuchi, Ken'ichi Matsuyama Steege, Kiko Mizuhara

 

 

Maak er een zo mooi mogelijke film van, zei de Japanse schrijver Haruki Murakami tegen regisseur Tran Anh Hung, toen deze aan de bewerking van zijn bestseller Norwegian Wood begon.Norwegian Wood is de eerste speelfilm naar een roman van deze wereldwijd razend populaire schrijver.

 

De jonge student Watanabe gaat gebukt onder de zelfmoord van zijn boezemvriend Kizuki en zijn gevoelens voor diens vriendinnetje Naoko. Het is 1968 en ook in Tokio verandert de campus in een slagveld. Dat gaat echter voorbij aan Watanabe  die in een schijnwereld lijkt te leven. Telkens komt Naoko op zijn pad. Het gaat slecht met haar, ze moet zelfs in een psychiatrische inrichting worden opgenomen. Als kijker zitten we dicht op de huid van Watanabe in zijn zoektocht naar een stabiel bestaan.

 

De visuele schoonheid en sereniteit waarin de heftige gebeurtenissen worden ondergedompeld, doet hun zwaarte alleen maar beter uitkomen; het sorteert ook maximaal effect dat de wereld, de natuur, dat alles zijn gang blijft gaan terwijl de levens van de personages in brokken uiteen vallen.

 

de 90 bezoekers gaven een zeer verdeelde score van gemiddeld 3.62