Maak er een zo mooi mogelijke film van, zei de Japanse schrijver Haruki Murakami tegen regisseur Tran Anh Hung, toen deze aan de bewerking van zijn bestseller Norwegian Wood begon.Norwegian Wood is de eerste speelfilm naar een roman van deze wereldwijd razend populaire schrijver.

 

De jonge student Watanabe gaat gebukt onder de zelfmoord van zijn boezemvriend Kizuki en zijn gevoelens voor diens vriendinnetje Naoko. Het is 1968 en ook in Tokio verandert de campus in een slagveld. Dat gaat echter voorbij aan Watanabe  die in een schijnwereld lijkt te leven. Telkens komt Naoko op zijn pad. Het gaat slecht met haar, ze moet zelfs in een psychiatrische inrichting worden opgenomen. Als kijker zitten we dicht op de huid van Watanabe in zijn zoektocht naar een stabiel bestaan.

 

De visuele schoonheid en sereniteit waarin de heftige gebeurtenissen worden ondergedompeld, doet hun zwaarte alleen maar beter uitkomen; het sorteert ook maximaal effect dat de wereld, de natuur, dat alles zijn gang blijft gaan terwijl de levens van de personages in brokken uiteen vallen.

 

de 90 bezoekers gaven een zeer verdeelde score van gemiddeld 3.62

 

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

LA CHIMERA WERD DOOR 69 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,81

25 juni 2024 

DE TERUGREIS

FILMKAARTJE KOPEN 

deterugreis poster

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

zomervakantie