De idealistische Carla is bezig haar plek te vinden op de school waar ze sinds kort lesgeeft en mentor is van een brugklas. Op school verdwijnt geld uit portemonnees, wat het personeel aanzet tot een onconventioneel onderzoek. Als ze een verdachte vinden, twijfelt Carla aan de deugdelijkheid van het bewijs en de implicaties die de beschuldiging heeft. Maar als ze zelf een onderzoek start en tot een verdenking komt, zet ze een noodlottige kettingreactie in gang en komt ze klem te zitten tussen de schoolleiding en haar leerlingen.
 
De thriller ‘Das Lehrerzimmer’ voert het subtiele argument aan dat een school geen afgezonderd toevluchtsoord is waar jonge geesten veilig worden voorbereid op de uitdagingen van de echte wereld: het is de echte wereld, en op elk moment zijn al die uitdagingen al aanwezig.
 
‘Das Lehrerzimmer’ is een claustrofobische, spannende film waarin de school een microkosmos is van de maatschappij, en nepnieuws, cancelcultuur en het zoeken van zondebokken aan de orde van de dag zijn. De film is genomineerd voor een oscar, die een dag eerder (11 maart) worden uitgereikt

 

DAS LEHRERZIMMER WERD DOOR 129 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,1

4

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

10 september 2024

ANIMALIA

FILMKAARTJE KOPEN animalia poster

De 22-jarige Itto is nog maar net in het huwelijksbootje gestapt en woont bij haar man en schoonfamilie in. Het koppel is in blijde verwachting van hun kind. Terwijl de geboorte stilaan in zicht komt, zet een bovennatuurlijke gebeurtenis hun leven op zijn kop.

17 september 2024

CITY OF WIND (A YOUNG SHAMAN)

CityofWind poster

De 17-jarige Ze is een student die in zijn vrije tijd als spiritueel sjamaan communiceert met de geest van zijn voorouders. Als hij na een seance voor leeftijdsgenoot Maralaa verliefd op haar raakt moet hij jongleren tussen traditie en moderniteit, gemeenschappelijke plichten en zijn persoonlijke verlangens.

leesmeer

24 september 2024

FREMONT

Fremont poster

“Mensen met herinneringen schrijven het mooist” zegt Donya’s baas, eigenaar van een kneuterig, Californisch familiebedrijf dat gelukskoekjes maakt. Toch wil de Afghaanse Donya niet te veel aan het verleden denken terwijl ze de ene na de andere gelukmakende boodschap in de koekjes stopt.

leesmeer