Le Pot-au-Feu speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw en volgt de relatie tussen Eugenie, een gewaardeerde kok, en Dodin, de fijnproever voor wie ze de afgelopen 20 jaar heeft gewerkt. Hun innige band verandert in een romance en leidt tot heerlijke gerechten die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld imponeren. Wanneer Dodin geconfronteerd wordt met Eugenie's onwil om zich aan hem te binden, besluit hij
voor haar te koken.
 
Gebaseerd op de roman van Marcel Rouff bevat Le Pot-au-Feu veel verrukkelijke kookscènes, die het plezierig meanderende ritme van de film bepalen. Maar de film heeft diepere lagen die verbonden zijn aan al deze voedselbereiding. Koken is de primaire communicatie tussen Dodin en Eugenie, en regisseur Trần Anh Hùng maakt Le Pot-au-Feu tot een niet alleen zeer smakelijke, maar ook ontroerende en diepzinnige film.
 
Het is een psychologisch cliché dat voedsel wordt gebruikt om de liefde te vervangen. In Le Pot-au-Feu is het
één geen substituut voor het ander: gastronomie en romantiek versmelten tot één enkel verlangen naar alles
wat mooi en vluchtig is.

 

LE POT AU FEU WERD DOOR 171 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,1

2,5

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Het is NIET mogelijk om aan de kassa met contact geld te betalen, alleen pinbetalingen.
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

CITY OF WIND WERD DOOR 78 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,47

24 september 2024

FREMONT

Fremont poster

“Mensen met herinneringen schrijven het mooist” zegt Donya’s baas, eigenaar van een kneuterig, Californisch familiebedrijf dat gelukskoekjes maakt. Toch wil de Afghaanse Donya niet te veel aan het verleden denken terwijl ze de ene na de andere gelukmakende boodschap in de koekjes stopt.

leesmeer

1 oktober 2024

LE TABLEAU VOLE

letableauvole poster

Naar een waargebeurd verhaal.

Op een dag verneemt André Masson, veilingmeester bij Scottie’s, het nieuws dat een schilderij van Egon Schiele gevonden is bij een jonge arbeider in Mulhouse. Een sceptische André gaat ter plaatse en komt oog in oog te staan met het authentieke werk dat sinds het jaar 1939 spoorloos verdween. Deze vondst kan de carrière van André een grote boost geven, maar brengt hem evengoed in gevaar.

8 oktober 2024

TATAMI

tatami poster

Halverwege het wereldkampioenschap judo ontvangen Leila en haar coach Maryam een ultimatum van de Islamitische Republiek Iran: Leila moet een blessure faken en verliezen. Als ze weigert, zal ze worden bestempeld als een verrader van de staat. Met haar eigen vrijheid en die van haar familie op het spel staat Leila voor een onmogelijke keuze. Zal ze zich schikken naar het Iraanse regime, zoals haar coach Maryam haar smeekt te doen? Of zal ze doorvechten en gaan voor goud?

15 oktober 2024

UN SILENCE

unsilence poster

Astrid is getrouwd met een gewaardeerde advocaat. Gedurende de 25 jaar dat ze samen zijn wordt ze echter het zwijgen opgelegd. Hun kinderen hebben er genoeg van en willen gerechtigheid waardoor het evenwicht binnen het gezin ernstig wordt verstoord.

22 oktober 2024

FOUR DAUGHTERS

fourdaughters poster

Het leven van Olfa, Tunesische en moeder van 4 dochters, schommelt tussen schaduw en licht. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Om hun afwezigheid goed te maken en het verhaal van Olfa en haar dochters te vertellen, doet Kaouther Ben Hania beroep op professionele actrices. Een intieme reis vol hoop, rebellie, geweld, overdracht en zusterschap die de fundamenten van onze samenlevingen in twijfel zal trekken.