The King’s speech werd, zoals verwacht, de grote winnaar bij de jaarlijkse Oscar uitreiking, nadat de film al tal van andere prijzen binnenhaalde.
Aanvankelijk niet voorbestemd voor de troon, wordt prins Albert Frederik Arthur George in 1936 toch koning wanneer zijn oudere broer David met een tweemaal gescheiden vrouw trouwt en daardoor afstand moet doen van het koningschap. Maar zijn stotteren verhoudt zich slecht tot Alberts publieke taken, waarbij hij het volk als vader van de natie moet toespreken. Zeker met de bepaald niet stotterende Adolf Hitler in aantocht. Dus wat doet de Britse monarchie in zo'n geval? Een logopedist erbij halen.
De levenslange vriendschap tussen George VI en zijn spraaktherapeut Lionel Logue komt met de nodige meningsverschillen en moeite tot stand. Lionel, zonder diploma’s, is wars van standsverschillen en tradities en combineert een rigoureus arbeidsethos met moderne technologie om de koning normaal te kunnen laten spreken.
De film heeft alles in zich wat je van een film mag verwachten. Humor, dramatiek, fraaie beelden, fantastisch acteerwerk en een hoopgevend slot. Een film waarbij je een blij gevoel overhoudt.
Totaal 348 bezoekers met een hoogste waardering van 4.68