Share

 FILMLADDER FILMCLUB CINEMAARTEN

 

THE ROAD TO MANDALEY

dinsdag 16 oktober 20.15 uur

Een jonge vrouw uit Myanmar probeert in Bangkok een nieuw en beter bestaan op te bouwen. Dat lijkt te lukken: ze vindt al snel werk, een woning én een geliefde, maar zonder papieren blijft de angst om gearresteerd en gedeporteerd te worden haar leven domineren.

DEN SKYLDIGE

dinsdag 23 oktober 20.15 uur

In de meldkamer van een alarmcentrale zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder.

BLACKKKLANSMAN

dinsdag 30 oktober 20.15 uur

Verfilming van het ongelooflijke, maar waargebeurde verhaal over de zwarte politieman Ron Stallworth die begin jaren zeventig undercover gaat bij de Ku Klux Klan. Ron kan dat natuurlijk niet zelf maar hij onderhoudt het telefonische contact via zijn (witte) Joodse collega die de leden van de Klan ontmoet.

BENZINHO

dinsdag 6 november 20.15 uur

In de Braziliaanse stad Petrópolis runt de ongeveer veertigjarige Irene een huishouden van Jan Steen, met vier drukke kinderen, een inwonende zus (ook met kind) en een lieve lapzwans van een man. Hun woning valt letterlijk uit elkaar en er is chronisch geldgebrek, maar liefde komt niemand tekort.

MARIA BY CALLAS

dinsdag 13 november 20.15 uur

Een intieme inkijk in het leven van wellicht de beroemdste operazangeres ooit. Die zich, zo zegt ze zelf, ondanks een leven lang ongekend succes, altijd klein voelde op momenten dat ze geen man aan haar zijde had. 

THE CHILDREN ACT

dinsdag 20 november 20.15 uur

Een gerespecteerd rechter van het hooggerechtshof, gespecialiseerd in complexe familiezaken, weet zich geen raad met haar eigen spaaklopende privéleven. Haar ontmoeting met een doodzieke, bijna achttienjarige Jehova’s getuige die een bloedtransfusie weigert, zet een verandering in gang. Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen.

DE DIRIGENT

dinsdag 27 november 20.15 uur

Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.