Share

 FILMLADDER FILMCLUB CINEMAARTEN

 

THE OLD MAN AND THE GUN

dinsdag 11 december 20.15 uur

 

Het waargebeurde verhaal van Forrest Tucker. Hij ontsnapte toen hij zeventig was uit de San Quentin gevangenis en pleegde vervolgens een reeks bankovervallen die de autoriteiten steeds verwarder achterlieten. Hij wordt opgejaagd door politieagent John Hunt, die langzaamaan steeds meer waardering begint te voelen voor de toewijding die Tucker toont, en ontmoet een vrouw, die gevoelens voor Forrest krijgt, ondanks diens misdadige wegen.

THE SISTERS BROTHERS

dinsdag 18 december 20.15 uur

 

De komische western The Sisters Brothers gaat over de gebroeders Sisters. In 1850 is in Amerika nog sprake van het Wilde Westen. De kogels vliegen er je om de oren, waar je ook komt. De broers krijgen van The Commodore de opdracht om de scheikundige Warm op te sporen en te vermoorden. Hij heeft namelijk een waardevol geheim. Om dat doel te bereiken huren zij op hun buurt weer een undercovercowboy in. Al snel slaat de twijfel toe bij iedereen.

A STAR IS BORN

ZONDAG 23 december 15.00 uur

 

Het verhaal van Jackson Maine, een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally. De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

KERSTVAKANTIE

 

GIRL

dinsdag 8 januari 20.15 uur

 

Een indringend en invoelend portret van transgender Lara. Ze kreeg bij haar geboorte het lichaam van een jongen mee, maar identificeert zich als vrouw. Haar lichaam is een gevangenis die haar ervan weerhoudt te kunnen zijn wie ze wil zijn. De tiener droomt van een carrière als balletdanseres, en is net toegelaten tot een van de meest prestigieuze dansscholen van Brussel. Ondertussen volgt ze een intensieve hormoonbehandeling die haar op weg moet helpen naar de operatie die haar transitie moet voltooien. Een traject vol frustraties, dat het geduld van Lara ernstig op de proef stelt.

BOHEMIAN RHAPSODY

dinsdag 15 januair 20.15 uur

 

'Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.