Gebaseerd op zijn eigen jeugd in de negentiger jaren in Singapore vertelt debuterend regisseur Anthony Chen een schijnbaar simpel verhaal over een gebroken gezin en de heilzame invloed van een werkster.
Er heerst economische ellende in het Singapore van de jaren negentig, een snel toenemende werkloosheid, gebroken families en mensen die radeloos worden. Toch is de Filipijnse Teresa hierheen gekomen om geld te verdienen voor haar pasgeboren, thuis achtergelaten zoontje. Ze komt terecht in de nieuwbouwflat van Keng Teck Lims gezin, waar frictie ie tussen de echtelieden. Hij is stiekem werkloos, zijn hoogzwangere echtgenote Hwee Leng een gefrustreerde secretaresse, en hun 10-jarige verwende zoontje Jiale doet het erg slecht op school. Gedwee voegt Teresa zich naar de wensen van haar opdrachtgevers. Ze moet haar paspoort inleveren en slapen op een matrasje in  de kamer van Jiale. Poetsen, wassen, koken, oppassen op Jiale, Teresa doet alles zonder protest.
 
Met zijn afwisselend verstikkende, bitter-komische en aangrijpende regiedebuut brengt Chen een mooie hommage aan de volhardende heldin uit zijn jeugd. Ilo Ilo is een gaaf, rijk en ontroerend familieportret. Hij won in Cannes de Camera d'Or voor zijn film, de prijs voor het beste debuut.

 


 

De 54 bezoekers waardeerden de film met een gemiddelde van 3,34

 

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ONE LIFE WERD DOOR 106 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,67 (de hoogste score van dit seizoen)

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.

leesmeer

7 mei 2024 

THE ZONE OF INTEREST

zoneofinterest poster

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.