La Notte is het tweede deel van een drieluik en was de film waardoor Antonioni bekend werd en erkenning kreeg. Bij het eerste deel L'Avventura was er vooral veel wrevel over zijn manier van filmen.

Giovanni Pontano is een schrijver wiens nieuwste boek net uitkomt, Lidia is zijn intelligente vrouw met wie hij tien jaar getrouwd is. Beiden zijn op zoek naar iets om hun saaie leven de moeite waard te maken. Lidia denkt na over de man die ze in plaats van Giovanni had kunnen hebben, terwijl Giovanni zich meerdere malen laat verleiden door jongere vrouwen.

Antonioni maakt een koele registratie van mensen die eenzaam zijn in hun samenzijn en volledig langs elkaar heen communiceren. Cameraman Gianni di Venanzo, die eerder Il Grido en later L'Eclisse met Antonioni maakte en ook samenwerkte met Fellini (8½, Giulietta degli Spiriti), schiet het ene mooie plaatje na het andere in prachtig zwart-wit.

 

De 90 bezoekers waren heel verdeeld in hun mening over La Notte: 3,42 gemiddeld
De beloofde lezing door Gerard Huisman ging door ziekte niet door.
Op korte termijn moest er toch iets komen:
een mini lezing van een kwartiertje door Kees voor een vijftigtal filmbezoekers.

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

TOEN WE VAN DE DUITSERS VERLOREN WERD DOOR 60 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,6

5 december 2023

ANATOMY OF A FALL
anatomyofafall poster

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

FILMKAARTJE KOPEN 

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.