Een existentialistische thriller met het framework van een western’, noemt de Nederlandse regisseur Anton Corbijn zijn tweede speelfilm. Corbijn, van huis uit fotograaf, debuteerde in 2007 als filmmaker met een in fraai zwart-wit gedraaid portret van Ian Curtis, de zanger van de Britse post-punkband Joy Division.

 

Ze noemen hem signor Farfalla (meneer Vlinder). In zijn vrije tijd bestudeert hij vlinders – een opmerkelijk vreedzame hobby voor een huurmoordenaar. Hij heeft een vlindertatoeage op zijn rug, tussen zijn schouderbladen.

Zijn opdrachtgever noemt hem Jack, zelf stelt hij zich voor als Edward. Na een aanslag op zijn leven in Zweden, waarbij hij niet alleen zijn belagers maar ook zijn vriendin doodde, is hij ondergedoken in een Italiaans dorp. Daar wacht hem een nieuwe opdracht, het vervaardigen van een moordwapen op maat.
Edward heeft het geduld en de handigheid van een vakman. Eindeloos slijpt hij metalen onderdelen bij. Af en toe drinkt hij cognac met de pastoor, die hem lijkt te doorgronden. En regelmatig bezoekt hij Clara, op wie hij steeds meer gesteld raakt. Zij is een prostituee; een huurling, net als hij.

In de Verenigde Staten was de film, mede dank zij Clooney, een groot commercieel succes. Corbijn laat, via de prachtige shots, zien dat hij een fotograaf is. Het landschap van Abruzzo met zijn bergdorpjes leent zich fraaie beelden. Corbijn weet daarnaast ook een spannend en boeiend verhaal te vertellen.

The American werd door de 116 bezoekers gewaardeerd met gemiddeld 3,73.

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ONE LIFE WERD DOOR 106 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,67 (de hoogste score van dit seizoen)

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.

leesmeer

7 mei 2024 

THE ZONE OF INTEREST

zoneofinterest poster

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.