Uxbal (Javier Bardem) is organisator van een clandestien handelsnetwerk, in Barcelona, van Afrikaanse handelaars. Bardem kreeg voor zijn rol, uitzonderlijk voor een niet Engelstalige film, een Oscarnominatie.

De geboren sjacheraar krijgt te horen dat hij hooguit nog twee maanden te leven heeft. Niet dat hij echt de kans krijgt om te berusten in zijn lot of in het reine te komen met zichzelf. Het tegenovergestelde gebeurt: hoe meer hij probeert zijn leven goed af te sluiten, hoe meer hij het kwade over zich afroept.

Zijn illegale handel stort als een kaartenhuis in elkaar. Zijn manisch-depressieve moeder weer toelaten in het leven van zijn kinderen blijkt ook een slecht idee. Bij ieder toiletbezoek wordt het Uxbal duidelijk dat de klok onverbiddelijk aan het aftikken is. Ook communiceert hij als bijverdienste met pasgestorvenen, op verzoek van nabestaanden.

BIUTIFUL laat de mens in een neerwaartse spiraal zien. Iñarritu toont mededogen met de falende mens. Niemand zoekt het kwaad opzettelijk op.

Lezers van de Volkskrant kozen de film tot beste van het jaar.

 

De 113 bezoekers van Biutiful zagen een prachtige film gezien de score van 4.27

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- De kaartverkoop aan de kassa gaat dicht om 19:55 uur. Graag rekening mee houden
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ONE LIFE WERD DOOR 106 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,67 (de hoogste score van dit seizoen)

23 april 2024 

LOS COLONOS

loscolonos1 poster

Eind negentiende eeuw tieren de schapenhouders welig in Patagonië. De Britse soldaat Maclenan gaat met de Amerikaanse huurling Bill en de Chileen Segundo op pad om het land op te eisen dat door de staat aan José Menendez werd toegewezen. De aanvankelijk administratieve kwestie ontaardt in een gewelddadige jacht op het inheemse volk. Decennia later poogt Segundo met zichzelf in het reine te komen.

leesmeer

FILMKAARTJE KOPEN 

30 april 2024 

IO CAPITANO

iocapitano poster

De jongemannen Moussa en Seydou willen naar Europa reizen. Hiervoor moeten ze de woestijn in Dakar en de zee trotseren. Naast de gevaren van hun reis, legt het duo ook de menselijke ziel bloot.

leesmeer

7 mei 2024 

THE ZONE OF INTEREST

zoneofinterest poster

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.