De Oostenrijkse regisseusse Jessica Hausner raakte gefascineerd door het geloof in wonderen. Ze koos voor het bekende wonderbedevaartsoord Lourdes, voerde talloze gesprekken met theologen en met de bisschop van Lourdes, en verkreeg toestemming om daar te filmen.

Christine, een vrouw in de dertig met multiple sclerose, is cynisch over het hele Lourdes gedoe. Voor Christine zijn de reisjes van de kerk echter de enige manier om er even uit te zijn. En uitgerekend Christine, staat op uit haar rolstoel om zomaar een paar stappen te zetten. Waarom Christine, en anderen niet ? Het is de eerste vraag die opkomt bij de mannen en vrouwen die samen met Christine naar Lourdes zijn gereisd. Allemaal hoopten ze op een wonder, op genezing, op een beter leven.
In Lourdes is een wonder niet zomaar een wonder. Een team artsen is er om vast te stellen of er medisch gezien iets bijzonders heeft plaatsgevonden.

Hausner filmde met een afstandelijke betrokkenheid. Ze observeert de religieuze kermis van simultaanmissen en massatoerisme. Hebben gelovigen meer recht op genezing? Met Lourdes laat Hausner de hoop, verwachting, angst en cynisme van de bedevaartgangers zien.


Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.