De Oostenrijkse regisseusse Jessica Hausner raakte gefascineerd door het geloof in wonderen. Ze koos voor het bekende wonderbedevaartsoord Lourdes, voerde talloze gesprekken met theologen en met de bisschop van Lourdes, en verkreeg toestemming om daar te filmen.

Christine, een vrouw in de dertig met multiple sclerose, is cynisch over het hele Lourdes gedoe. Voor Christine zijn de reisjes van de kerk echter de enige manier om er even uit te zijn. En uitgerekend Christine, staat op uit haar rolstoel om zomaar een paar stappen te zetten. Waarom Christine, en anderen niet ? Het is de eerste vraag die opkomt bij de mannen en vrouwen die samen met Christine naar Lourdes zijn gereisd. Allemaal hoopten ze op een wonder, op genezing, op een beter leven.
In Lourdes is een wonder niet zomaar een wonder. Een team artsen is er om vast te stellen of er medisch gezien iets bijzonders heeft plaatsgevonden.

Hausner filmde met een afstandelijke betrokkenheid. Ze observeert de religieuze kermis van simultaanmissen en massatoerisme. Hebben gelovigen meer recht op genezing? Met Lourdes laat Hausner de hoop, verwachting, angst en cynisme van de bedevaartgangers zien.


Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,8

6 juni 23

FALKON LAKE
falcon Lake poster

Bastien en Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven.

FILMKAARTJE KOPEN 

13 juni 23

L'IMMENSITA
limmensita poster

Het gezin Borghetti verhuist naar een flat in het Rome van de jaren 70. De relaties binnen het gezin zijn gespannen. Clara en Felice zijn niet meer verliefd op elkaar, maar zijn niet in staat om hun eigen weg te bewandelen. Clara weet haar eenzaamheid op te vangen met behulp van haar drie kinderen. Adriana is daarvan de oudste. In haar nieuwe buurt uit zij zichzelf als een jongen. Door deze beslissing bereiken de gezinsrelaties een breekpunt.

20 juni 23

ALICE, DARLING
alicedarling poster

"Sometimes the hardest thing to see is the truth."

Alice zit reeds een tijdje in een relatie vooraleer het tot haar doordringt dat ze mishandeld wordt. Om aan deze gevaarlijke man te ontsnappen, tronen haar twee beste vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Haar partner weet hen echter te vinden en eist dat ze met hem vertrekt.

27 juni 23

LAST DANCE
lastdance poster

Germain wordt weduwnaar op 75-jarige leeftijd. De bedachtzame huismus krijgt nauwelijks de tijd om het verlies te verwerken als zijn familie zich overdadig bemoeit met zijn leven. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden. Zijn familie meent het goed, maar Germain heeft andere dingen aan zijn hoofd. Zoals hij ooit had beloofd aan zijn vrouw, neemt hij deel aan een voorstelling moderne dans.

 

ZOMERRECES.

zon2.jpg

Het nieuwe seizoen start op 5 september 2023.