Een lichtvoetige film over euthanasie? Het kan, bewijst de Israëlische publiekslieveling The Farewell Party.

Israël is een moderne democratische samenleving, maar euthanasie is nog steeds verboden. Deze moeilijke situatie vraagt om een creatieve oplossing voor een groep bewoners van een bejaardentehuis in Jeruzalem. Eén van hen is een begiftigd uitvinder. De bejaarde Yehezkel heeft allerlei apparaten verzonnen om het leven van hem, zijn vrouw en medebewoners een stuk aangenamer te maken. Voor zijn dementerende vrouw Levana heeft hij een uitvinding gedaan waarmee ze nooit meer haar pillen vergeet. Het apparaat slaat echter regelmatig op hol. Als Yehezkel ziet dat zijn goede vriend Max ondraaglijk lijdt in zijn ziekenhuisbed verzint hij een machine waarmee Max zelf het initiatief neemt om zichzelf een dodelijke dosis pijnstillers toe te dienen. Een bejaarde veearts is er voor de medische kennis en een voormalig politierechercheur zorgt ervoor dat de bewijzen verdwijnen. In een bejaardenhuis blijft zoiets niet geheim, en al snel stromen de verzoekjes om de machine te mogen gebruiken binnen.

Filmmakers Sharon Maymon en Tal Granit weten met hun zelfgeschreven script en opgewekte regie op magistrale manier de ernst van een levenseinde te verweven met humor, maar ook zijn de emoties oprecht. The Farewell Party, die alle grote filmprijzen in thuisland Israël binnenhaalde, is een verademing in het zware onderwerp euthanasie.

 

 

De 118 bezoekers gaven "THE FAREWLL PARTY" een gemiddelde waardering van 4,18

 

3

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De Poorterij is met kerst 2 weken gesloten (va 22.12.23 t/m 08.01.24).

We starten dinsdag 9 januari weer met een prachtige film.

winter

Fijne feestdagen en gelukkig 2024