Share

 

CALL ME BY YOUR NAME

dinsdag 27 februari 20.15 uur

De 17-jarige Elio is een mature en intelligente kerel die zijn gevoelswereld overhoop ziet gegooid worden wanneer een Amerikaanse professor als gast zijn intrede doet in zijn ouderlijk vakantiehuis. De charismatische Oliver raakt ook op zijn beurt in de ban van Elio en tussen de twee ontstaat een intense romance die beiden voor het leven zal bijblijven.

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

dinsdag 6 maart 20.15 uur

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In “Vele Hemels” vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

DARKEST HOUR

dinsdag 13 maart 20.15 uur

Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING

dinsdag 20 maart 20.15 uur

Drie reclameborden die al bijna dertig jaar niet meer in gebruik waren, staan plots in de schijnwerpers als Mildred Hayes in dikke, zwarte letters probeert haar verdriet een stem te geven: waarom loopt de moordenaar van haar dochter nog vrij rond? Deze vraag laat haar niet los. Hiermee begint een misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister komische wijze de revue laat passeren.

THE POST

dinsdag 27 maart 20.15 uur

Drama over onderzoeksjournalistiek bij The Washington Post en de beslissing om, ondanks een rechterlijk verbod, toch te publiceren uit de Pentagon Papers: geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog. Een knoop die Katharina Graham, de eerste vrouwelijke krantenuitgever van de VS, uiteindelijk moet doorhakken. 

THE INSULT

dinsdag 3 april 20.15 uur

Wanneer de christelijke Tony rustig zijn plantjes water geeft op zijn balkon in Beirut, komt er een straaltje terecht op het hoofd van de Palestijnse vluchteling Yasser, die nietsvermoedend over straat loopt. Grove beledigingen en racistische opmerkingen worden uitgewisseld, en geen van beide is bereid om zijn excuses aan te bieden. Daarvoor hangt er te veel politieke ballast aan dit akkefietje. Wanneer het conflict fysiek wordt, verhuist het naar de rechtbank. En daar gaan de poppen pas echt aan het dansen.